© DIsney Cruise Line

Onderweg naar Zeebrugge: Disney Dream

Geschreven door Tibo Deprest | 19-07-2023 | 

Wereldwijd varen honderden cruiseschepen rond. Zeebrugge is een populaire aanloophaven voor cruises in onze regio en krijgt elk jaar enkele mooie bezoekers. Sommige schepen komen nooit in onze regio, anderen zijn vaste klant. Tussen de vaste klanten krijgen we soms toch eens een "specialleke" voorgeschoteld. Deze zetten we in onze serie "Onderweg naar Zeebrugge" even in de kijker!


Nadat we vorig jaar in Zeebrugge de Disney Magic mochten verwelkomen komt Disney Cruise Line ook in 2023 opnieuw naar Zeebrugge. Deze keer met een schip die iets groter is. In augustus mogen we de Disney Dream verwelkomen, het eerste cruiseschip uit de gelijknamige klasse van Disney Cruise Line. De Disney Dream zal op 15 juli koers zetten vanuit Barcelona richting de Engelse havenstad Southampton tijdens een 7-daagse cruise. Nadien zal het schip enkele cruises maken vanuit Southampton en Kopenhagen alvorens op 17 september vanuit Southampton koers te zetten richting New York. De winter 2023-2024 zal ze opnieuw doorbrengen in haar meest gekende regio: de Caraïben.


De Disney Dream is een betoverend cruiseschip dat veel te bieden heeft aan alle leeftijden. Met zijn opvallende Disney-thema en creatieve details wordt elke passagier ondergedompeld in de magische wereld van Disney. Het schip biedt talloze attracties, zoals een waterglijbaan op het dek, een prachtig theater met Broadway-shows en een exclusieve Disney Club voor kinderen. Daarnaast zijn er meerdere restaurants en bars waar gasten kunnen genieten van heerlijke maaltijden en verfrissende drankjes. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of puur plezier, de Disney Dream is zeker een fantastische keuze voor een onvergetelijke cruise-ervaring.


Disney Magic in Zeebrugge op 01/08/2022.

©Cruise Port Zeebrugge - Fanpage

Disney Dream werd gebouwd in Duitsland bij Meyer Werft en heeft haar eerste reis gemaakt in januari 2011. Het schip heeft 2 extra dekken in vergelijking met de Disney Magic en Disney Wonder. Het design is wel grotendeels hetzelfde gebleven: een tribute aan de klassieke ocean liners van de jaren 1930. Zoals bij alle Disney-schepen heeft de Disney Dream ook 2 schoorstenen. Het schip heeft een AquaDuck aan boord, dat is een 233-meter lange waterglijbaan die over 4 dekken gaat en de lengte heeft van 2,5 voetbalvelden. Daarnaast heeft het zwembad ook een groot videoscherm waar vaak films van Disney op te zien zijn. Ook voor de kleinere passagiers zijn er zwembaden met kleine diepte en speciale gebieden. Volwassenen kunnen dan weer tot rust komen in een afzonderlijk gebied met zwembad waar kinderen niet toegelaten zijn.


Een verblijf op de schepen van Disney Cruise Line is op basis van een all-inclusive arrangement. Geniet dus onbeperkt van heerlijke maaltijden en drankjes (met uitzondering van alcoholische dranken), waarbij je iedere dag in een ander restaurant dineert. Tijdens je gehele verblijf word je bediend door hetzelfde team van obers, die iedere dag met je meegaan naar een ander restaurant. Dit unieke rotatie systeem werd uitgevonden door Disney en is een groot succes. Alle restaurants op de schepen vallen onder het all-inclusive arrangement, met uitzondering van één hoogwaardig restaurant met culinaire gerechten op hoog niveau. Maaltijden in deze restaurants dienen apart betaald te worden. Er zijn ook verschillende bars aan boord waar je kan genieten van een lekker drankje. Deze vallen ook onder het all-in arrangement, enkel de alcoholische dranken moeten afzonderlijk betaald worden. Voor volwassenen zijn er bepaalde lounges en bars waar geen kinderen toegelaten zijn en waar vaak live muziek is.


Een cruise met Disney Cruise Line is geschikt voor alle leeftijden. De rederij heeft goed nagedacht over het design van de schepen en de behoeftes van verschillende doelgroepen. Zo zijn er voor kinderen speciale kidsclubs en leuke activiteiten met de Disney-figuren terwijl de volwassenen zich dan kunnen uitleven in de nachtclubs of tijdens optredens en entertainment.


Disney Dream in Nassau.

© Vanoverbeke E.

Zoals het er nu naar uit ziet mogen we de Disney Dream twee maal verwelkomen dit jaar. De eerste aanloop, ook wel maiden call genoemd staat gepland voor 18 augustus 2023 (08:00 - 17:00). Zeebrugge zal dan aangelopen worden tijdens een 11-daagse cruise vanuit Kopenhagen richting Southampton. Andere aanloophavens zijn onder ander Kiel, Oslo en Amsterdam.


In tegenstelling tot de Disney Magic vorig jaar, komt de Disney Dream wel meer dan één keer. Een tweede aanloop staat gepland op 4 september (07:30 - 17:30). Tijdens deze cruise is Zeebrugge de eerste aanloophaven na vertrek in Southampton richting het Noorden. Na Zeebrugge gat het onder andere naar Kopenhagen, Oslo en Stavanger.


Het ziet er voorlopig naar uit dat we ook volgend jaar de Disney Dream twee keer mogen verwelkomen in onze kusthaven. Toevallig of niet, helemaal rond dezelfde periode in het jaar! Tijdens een korte cruise van 3 dagen uit de Engelse havenstad Southampton zal de Disney Dream Zeebrugge aanlopen op 17 augustus 2024 (09:00 - 22:00). Nadien mogen we haar nog eens verwelkomen op 7 september 2024 tijdens een cruise die ook Hamburg en Rotterdam zal aanlopen. 


© DIsney Cruise Line

Disney Cruise Line biedt een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. Met prachtige schepen die zijn ontworpen met de kenmerkende Disney-stijl, biedt Disney Cruise Line een breed scala aan activiteiten en entertainment voor zowel kinderen als volwassenen. Geniet van speciale ontmoetingen met de geliefde Disney-personages, bekijk adembenemende Broadway-shows en geniet van de gastronomische gerechten in de themarestaurants aan boord. Of u nu wilt ontspannen bij het zwembad, winkels wilt verkennen of de geweldige bestemmingen wilt verkennen, een Disney Cruise is de perfecte keuze voor een magische en avontuurlijke vakantie.


Met een verscheidenheid aan bestemmingen over de hele wereld, biedt Disney Cruise Line een unieke manier om te genieten van de hoogtepunten van elke locatie. Verken de Caribische eilanden, ontdek de betoverende geschiedenis van Europa of vaar naar exotische bestemmingen zoals Alaska en Hawaï. Tijdens uw reis zult u genieten van de gastvrijheid en service van het ervaren personeel van Disney Cruise Line, evenals de vele activiteiten en faciliteiten aan boord. Of u nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of plezier voor het hele gezin, een Disney Cruise biedt een onvergetelijke ervaring die u keer op keer zult willen herhalen.