© Explora

In beeld: Disney Dream in Zeebrugge

Geschreven door Tibo Deprest | 22-08-2023 | 

Afgelopen vrijdag was een hoogdag voor Disney- en cruiseliefhebbers uit de regio. De eerste aanloop van de Disney Dream in onze kusthaven lokte heel wat kijklustigen. Volgens een collega stonden bij aankomst tientallen personen nabij de Vandammesluis en dat was zo tot het vertrek. Ook ik volgde het cruiseschip tussen aankomst en vertrek. 


Het kon niet beter gepland zijn: een vroege shift op de dag dat de Disney Dream naar Zeebrugge komt. Het vroege opstaan verliep dus vlot en net voor het vertrekken naar mijn werk om 04:45 spiekte ik al even op Marinetraffic. Oef, de Disney Dream is nog steeds onderweg! Om 07:00 stapte de loods aan boord aan het loodsstation Wandelaar voor de kust van Oostende om de kapitein te assisteren bij het laatste stuk richting onze kusthaven. Het enige nadeel die ochtend waren de weersomstandigheden: een lichte mist was aanwezig en dat maakte het fotograferen niet gemakkelijk. Rond 08:30 kwam de Disney Dream dan de haven binnen voor de allereerste keer.Foto's van haar aankomst hebben we al. Yes! Het volgende op de planning was de havenrondvaart en dit met dank aan onze partner Captain Blue. Ik vaar al meer dan elf jaar mee en weet dat je knappe foto's van de schepen kan maken aangezien je er vlak naast vaart. Eerder die week stuurde ik reeds een mailtje met de vraag of er nog plaats was om mee te varen. Omdat ik niet wist hoe laat mijn shift zou eindigen, kreeg ik twee tickets: voor de afvaart van 14:00 en 16:00. Met dank aan mijn werkgever kon ik de afvaart van 14:00 nog halen. Gelukkig! Want ondanks de slechte weersomstandigheden was dit de afvaart waar de zon nog redelijk deftig stond in vergelijking met de afvaart van 16:00. Dit zijn allemaal zaken waar je best rekening mee kan houden als je wil fotograferen.


Aangekomen aan de Zephira bleek de rondvaart 2 x zo goed als vol te zitten. Dit wil al veel zeggen over de belangstelling voor het fantastische cruiseschip. Opvallend veel mensen met Disney t-shirts en pulls scheepten in, allemaal hun smartphone of camera in de aanslag. Om 14:00 vertrokken we dan voor de 75-minuten durende havenrondvaart en de Disney Dream kwam telkens maar dichter en dichter. Kindermonden vielen letterlijk open van verbazing. Ook de mijne! Ik heb al veel cruiseschepen gezien, maar het design van deze klasse is gewoon schitterend.Tweede opdracht geslaagd! Een fantastisch zicht op de Disney Dream en enkel maar lachende gezichten bij het ontschepen van de Zephira. Aangezien mijn wagen nabij de Zeebrugse vismijn geparkeerd stond, besloot ik nog snel even door te wandelen naar de Vandammesluis om het schip ook daar te fotograferen. Helaas niet het resultaat waarop ik gehoopt had, maar toch aangenaam verrast hoeveel mensen er aan de sluis stonden te kijken naar het schip. Het was toen al rond 16:00 dus besloot ik nog te wachten in Zeebrugge tot haar vertrek om 17:15. Gelukkig klaarde het weer iets op. De Disney Dream zette iets na 17:30 koers richting Southampton (iets later omwille van inkomend verkeer) en nam afscheid van Zeebrugge met de gekende Disney-melodieën op haar scheepshoorn. Tot in september, Disney Dream!Voor het gebruik van foto's graag contact opnemen via contact@cruiseschepeninzeebrugge.be.