BLOG

Meer lezen over de cruisewereld in Zeebrugge of de cruisewereld in het algemeen kan op de blog

In beeld: Disney Dream in Zeebrugge

Geschreven door Tibo Deprest | 22-08-2023

Afgelopen vrijdag was een hoogdag voor Disney- en cruiseliefhebbers uit de regio. De eerste aanloop van deDisney Dreamin onze kusthaven lokte heel wat kijklustigen. Volgens een collega stonden bij aankomst tientallen personen nabij de Vandammesluis en dat was zo tot het vertrek. Ook ik volgde het cruiseschip tussen aankomst en vertrek.

Onderweg naar Zeebrugge: Explora I

Geschreven door Tibo Deprest | 26-07-2023

MSC Cruises betreedt het luxesegment van de cruisewereld met haar nieuw merk 'Explora Journeys'. De schepen worden gebouwd op de Italiaanse scheepswerf Fincantieri en tegen 2028 is het de bedoeling naar een vloot van 6 schepen te gaan. Onlangs werd het eerste schip opgeleverd. DeExplora Iis klaar om passagiers in alle luxe de wereld te laten ontdekken en komt op 23 augustus naar Zeebrugge.

Onderweg naar Zeebrugge: Disney Dream

Geschreven door Tibo Deprest | 19-07-2023

Wereldwijd varen honderden cruiseschepen rond. Zeebrugge is een populaire aanloophaven voor cruises in onze regio en krijgt elk jaar enkele mooie bezoekers. Sommige schepen komen nooit in onze regio, anderen zijn vaste klant. Tussen de vaste klanten krijgen we soms toch eens een "specialleke" voorgeschoteld. Deze zetten we in onze serie "Onderweg naar Zeebrugge"even in de kijker!

Le Commandant Charcot bezoekt Zeebrugge

Geschreven door Tibo Deprest | 23-05-2023 | 

De haven van Zeebrugge mocht op 16 aprilLe Commandant Charcotvan de Franse rederij Ponant verwelkomen. Het schip maakte omwille van de problemen in de Franse havens haar technische stop ter voorbereiding van haar Noordpoolseizoen in Zeebrugge. Dit gaf Ponant de kans om haar flagship trots voor te stellen aan de sector.